Форест сходив на допит за пропаганду комуністичного режиму

10 листопада у відділку Нацполіції відбувся допит Сергія Фореста, житомирського журналіста за розміщення в інформаційному просторі інтерв’ю з лідером КПУ Петром Симоненком.

Юрій Градовський, який написав звернення в поліцію, вбачає у діях Сергія Фореста пропаганду забороненої в Україні комуністичної ідеології та діяльність на користь ворога, адже комуністи прагнуть відновлення СРСР і скептично ставляться до суверенності держави Україна, що в умовах війни з Росією є фактором загрози для існування України.

Під час допиту у поліції Форест послався на статтю 63 Конституції України, яка говорить, що особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе, членів сім’ї чи близьких родичів, коло яких визначається законом.

“Мені кваліфікують статтю 436-1 ККУ – Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської сімволіки та пропаганда комуністічного та націонал-соціалістичного (націстського) тоталітарніх режімів.

Вже не знаю з чим це пов’язувати черговий наїзд влади на мене, можливо це пов’язано з моєю червневої публікацією на блогах про Трампа, де я чітко сказав, що саме він стане Президентом Америки. Ви ж пам’ятаєте яка була істерія в українській пресі щодо Трампа, скільки бруду було на нього вилито українськими політиками”, – сказав Форест