У РФ хочуть дозволити відправляти строковиків на війни за кордоном

Нелегітимна Держдума РФ прийняла в першому читанні проект закону, згідно з яким росіяни зможуть укладати короткострокові контракти для участі у війнах, в тому числі за кордоном. Про це повідомляє прокремлівський ресурс Росбалт, передає ЛІГА.net.

У тексті документа його автори з Міноборони держави-окупанта пропонують надати військовослужбовцям служби за призовом, військовим в запасі і виявили бажання вступити на військову службу за контрактом, право на укладення контракту на строк до припинення обставин, що викликали необхідність його укладення.

Як пише джерело, контракти укладатимуться не більше ніж на календарний рік “для участі у вирішенні завдань в період надзвичайних обставин або в діяльності з підтримання або відновлення миру і безпеки або з припинення міжнародної терористичної діяльності за межами території Росії, а також в походах кораблів”.

Автори законопроекту говорять про необхідність такого кроку “в зв’язку з активізацією діяльності міжнародних терористичних і екстремістських організацій”.

У 2015 році президент РФ Володимир Путін наказав засекретити дані про втрати російських військовослужбовців “в мирний час”.