У Житомирі діє школа інформаційної культури

Житомир – місто-чистий аркуш, де можна реалізувати багато чого нового, лише через те, що цього тут просто майже нічого немає.

Таким новим, у лютому 2016 року став проект «Школа інформаційної культури». Його ідейним сподвижником став Іван Канкін. Школа була створена з метою навчити людей поводитись у час інформаційної війни, виховання патріотів серед молоді, а також навчити людей цікавитись життям міста та держави в цілому.

Проект передбачає собою 4 направлення роботи:

1. Інформаційна та кібернетична інформація та її безека

2. Етика та культура мовлення

3. Активізація молоді

4. Суспільна журналістика

Усі ці направлення реалізовуються за допомогою лекцій, тренінгів, круглих столів, куди запрошують цікавих людей та експертів у певній галузі з усіх куточків країни. По завершенню курсу лекцій, кожен із учасників школи матиме змогу отримати спеціальний сертифікат, а ті хто хоче надалі реалізовувати себе у професії журналіста – зможе спробувати себе на практиці, оскільки школа інформаційної культури підтримує робочий зв’язок із різними виданнями та каналами Житомирщини.

Нещодавно школа запустила проект «Знайомтесь Житомиряни», куди запрошують різних людей, що можуть розповісти корисне. А учасники школи, в свою чергу, беруть у гостей інтерв`ю, тим самим розвиваючи свої журналістські навички та вміння грамотної та етичної комунікації.

Даша Войташевська