Безхатченко у Житомирі промишляв крадіжками інтернет-кабелів

32-річний чоловік без постійного місця проживання промишляв крадіжками інтернет-кабелів з багатоповерхівок. Уже встановлена причетність затриманого до понад двох десятків подібних фактів.

Упродовж кількох місяців до Житомирського відділу поліції надходили повідомлення про пошкодження та викрадення мережевих кабелів різних провайдерів. Загалом страждали жителів багатоповерхівок, на горищах яких злодій виводив з ладу розміщене там інтернет-обладнання.

– Подібні злочини скоювалися у різних частинах міста. Зловмисник потрапляв на технічні поверхи, що були ненадійно захищені від стороннього доступу або ж взагалі незамкнені. Звідти викрадав інтернет-кабелі, попередньо їх відрізаючи гострими предметами, – розповів начальник Житомирського ВП ГУНП Михайло Сорока.

Обставини і характер вчинення цих крадіжок, як і загалом зібрана слідова інформація на місцях подій, дали правоохоронцям підстави підозрювати у причетності до них одну і ту ж особу. Однак затримати злодія вдалося лише усередині грудня.

Близько 4 години ранку того дня до поліції надійшло повідомлення про виявлення в одному з під’їздів підозрілого чоловіка. Мешканці будинку тримали його до приїзду правоохоронців. Разом з тим виявили, що на горищі їх багатоповерхівки викрадено 70 м інтернет-кабелю. Під час огляду у затриманого викрадене було вилучено.

Поліцейські встановили, що причетним до злочину виявився 32-річний безхатченко. За словами чоловіка, він зазвичай ночував по підвалах і горищах багатоквартирних будинків. Викрадені звідти кабелі він обпалював, а металеві дроти здавав у пункти прийому металобрухту, тим самим заробляючи на життя.

Нині у рамках відритого кримінального провадження за ст.185 (Крадіжка) ККУ слідчі встановили причетність затриманого до понад 20 подібних фактів. Суд обрав підозрюваному міру запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Як повідомляють у поліції, наразі триває досудове розслідування. Чоловікові може загрожувати до 5 років позбавлення волі.