Економічне зростання і відновлення промисловості: уряд розробив план розвитку країни до 2020 року

Кабінет міністрів України розробив проект середньострокового плану розвитку країни до 2020 року, в основі якого – економічне зростання і відновлення промисловості.

Проект плану представив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, передає УНІАН

“Це реальний план дій. І його фундамент – економічне зростання, – сказав Гройсман. – Вже в цьому році ми бачимо тенденції (економічного відновлення – ред.). Нам треба посилювати їх. А економічне зростання – це основа відновлення промисловості і створення якісного продукту”. 

Крім того, ключовими цілями урядового плану є приватизація, розвиток агросектору, розвиток видобувної галузі з можливістю повного забезпечення власним газом і вугіллям всіх категорій споживачів до 2020 року, розвиток дорожнього господарства та логістичних можливостей, включно з будівництвом автомобільних доріг, портової інфраструктури та модернізацією “Укрзалізниці”, на яку держава, за словами Гройсмана, виділяє близько 16 мільярдів гривень. 

Також в центрі уваги – дерегуляція, децентралізація, реформа державної служби, а також запровадження системи середньострокового бюджетного планування.

“Люди мають зрозуміти нову якість влади, – сказав Гройсман – При цьому головний пріоритет – розвиток людини і нашого людського капіталу”.