​На Житомирщині поліція викрила злодія-рецидивіста у низці нових злодіянь

Раніше судимий житель Коростишева спеціалізувався на крадіжках вартісних електроінструментів. Нині встановлена його причетність до понад 15 подібних фактів. Досудове розслідування триває.

Упродовж кількох місяців до Коростишівського відділу поліції надійшла низка заяв від жителів міста і району про крадіжки дорогих електроінструментів із приміщень гаражів та підсобних приміщень приватних домоволодінь.

51-річний житель райцентру повідомив, що за одну ніч позбувся бензопили, перфоратора, електродрилі, болгарки, свердлильного верстата і компресора – загалом на суму близько 50 тисяч гривень. Збитки ж, спричинені крадієм іншим потерпілим, коливалися у межах 10-20 тисяч.

В ході аналізу інформації, отриманої під час проведених оглядів на місцях подій, поліцейські припустили, що до вчинення цих злодіянь може бути причетною одна і та ж сама особа.

– Як правило, злодій «працював» у нічний час доби. Він потрапляв до приміщень, попередньо пошкоджуючи замки, двері або металопластикові вікна і виносив звідти виключно дорогі інструменти. На місцях подій було вилучено низку речових доказів і слідову інформацію, що вказували на одного і того ж крадія, – розповів начальник Коростишівського ВП ГУНП Дмитро Гаращенко.

У рамках досудового розслідування поліцейські здійснили комплекс необхідних слідчо-розшукових дій, у тому числі й перевірили можливість причетності до вчинення крадіжок раніше судимих за аналогічні злочини осіб.

У результаті вдалося вийти на 30-річного жителя м. Коростишева. Раніше чоловік неодноразово був судимий за майнові злочини та незаконне зберігання наркотиків. Нині ж, виявилося, він ніде не працював і є наркозалежним.

За місцем проживання підозрюваного у ході санкціонованого обшуку було вилучено низку інструментів, у яких заявники упізнали свої викрадені. Чоловік свою вину визнав. За його словами, він перепродував викрадені речі, тим самим заробляючи на життя. Правоохоронці уже встановили місця збуту викраденого.

Досудове розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України триває. Підозрюваному може загрожувати від 3 до 6 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Житомирської області