На Житомирщині юнак за вечір обікрав двох перехожих

18-річний молодик у пошуках легкої наживи напав на молоду жінку і вихопив сумку у пенсіонерки. Поліцейські швидко розшукали зухвальця. Нині його перевіряють на причетність до інших подібних злочинів.

До чергової частини місцевого відділу поліції звернулася 25-річна місцева жителька із повідомленням про те, що кілька хвилин тому якийсь незнайомець силоміць відібрав у неї сумочку. Аналогічне повідомлення надійшло і від 62-річної жінки.

Під час бесіди з молодшою заявницею правоохоронцям стало відомо, що молодик підбіг до неї ззаду та, погрожуючи чимось, схожим на ніж, силою відібрав сумочку, в якій знаходилися одяг та гаманець з 6-ма гривнями. А до пенсіонерки незнайомець підбіг збоку, вирвав з рук сумку із 70 гривнями та зарядним від мобільника і втік.

Обидві потерпілі змогли детально описати зовнішність своїх кривдників. Проаналізувавши отриману інформацію, оперативники припустили, що розбій і грабіж могла вчинити одна і та сама особа. Згодом було встановлено, що до обох злочинів причетний 18-річний уродженець Коростишівського району, який на нині проживає та навчається у м. Бердичеві.

Хлопець у скоєному зізнався та розповів, що йому конче потрібні були гроші на проїзд додому, тому він вирішив пошукати їх у сумках бердичівлянок.

– За вказаними фактами розпочато кримінальне провадження одразу за двома статтями Кримінального кодексу України – за ст.187 (Розбій) та ст.186 (Грабіж), – розповіла начальник Бердичівського відділу поліції Ольга Зінченко. – Нині хлопця перевіряють на причетність до інших злочинів, скоєних на території Бердичівського району.

Як повідомляють у поліції, за чинним законодавством, пошуки легкої наживи можуть обернутися для молодика позбавленням волі строком від 3 до 7 років.