Поради по установці і обслуговуванню кондиціонерів

Правильна установка кондиціонерів вимагає виконання деяких нюансів, про які буде згадано нижче

Фреоновий трубопровід кондиціонера зазвичай ховають в стіну, іноді укладають в декоративний короб. Залежно від стану приміщення – «до ремонту» або «після ремонту». У стані «до ремонту» є можливість проштробити стіну, і укласти в неї все -трубки і дроти. Для того щоб нарізати, зігнути і развальцевати труби знадобляться спеціальні інструменти. Іноді для монтажу труб потрібна пайка. Тому без професійного втручання це зробити складно (поэтому обращайтесь в интернет магазин кондиционеров)

Дренажний трубопровід і електричний кабель так само можна заховати в стіну або короб. А після укладання, отвір в стіні для трубок обов’язково потрібно заповнити утеплювачем.

Накопичена волога повинна виводитися через дренажну трубку, яку встановлюють під нахилом для природного стоку води. У разі неможливості нахилу, є необхідність установки спеціального насоса для відкачування води. Якщо дренаж відводиться в каналізаційну систему всередині будівлі, необхідно встановити водяний затвор перед скиданням дренажу.

Для того щоб кондиціонер працював якомога довше потрібно дотримуватися правил експлуатації.

Щоб підвищити ефективність роботи кондиціонера, слід раз в 2 тижні промивати фільтри під струменем проточної води. Якщо цього не робити фільтри забиваються пилом і ефективність падає. Кондиціонер, очищаючи повітря, затримує шари пилу на фільтрах. Його робота схожа на роботу пилососа.

Неочищені фільтри не просто дають досить охолоджуватися повітрю, але і порушують роботу системи охолодження, а це призводить до обмерзання мідних трубок. Тоді при виключенні з кондиціонера капає вода. Гарантійне обслуговування кондиціонерів не передбачає чистку фільтрів. Споживач самостійно повинен виконувати цю умову на вимогу інструкцій по експлуатації.

Так само для безперебійної роботи кондиціонера, він потребує дозаправки кожні два роки. Так як щороку відбувається витік фреону в кількості від 6 до 8%. Недолік фреону впливає на роботу компресора – основний і досить дорогої частини кондиціонера. Компресор перегрівається і може заклинити або згоріти. Це часта причина виходу з ладу кондиціонера.

Тому слід спостерігати за роботою кондиціонера і в разі зміни умов, звернеться до фахівців.

Хотя, если нужна чистка кондиционера, то Вам сюда http://conditioner.kiev.ua/chistka/