Порошенко присвоїв звання генерал-лейтенанта командувачу ВДВ Забродському

Без категорії

Президент України Петро Порошенко 5 грудня підписав Указ №541/2016 “Про присвоєння військових звань”.

“Присвоїти військове звання генерал-лейтенант:

– генерал-майору ЗАБРОДСЬКОМУ Михайлу Віталійовичу – командувачу високомобільних десантних військ Збройних Сил України”, – йдеться у документі.

У 2009 році у званні підполковника Забродський був начальником штабу і першим заступником командувача 95-ї окремої аеромобільної бригади. Восени 2009 року призначений на посаду командувача українського контингенту, що входить до складу українско-польського миротворчого батальйону («УкрПолбат») в Косово, основу якого складали військовослужбовці 95-ї окремої аеромобільної бригади 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗСУ.

В січні 2013 року Забродський був призначений командувачем 95-ї окремої аеромобільної бригади (м.Житомир).

В ході Війни на сході України 95-та аеромобільна бригада під командуванням Забродського виконувала задачу з блокування міст Слов’янськ та Краматорськ, захопила та утримувала важливий опорний пункт — гору Карачун.

Влітку 2014 року 95-та бригада під командуванням Забродського здійснила рейд в тил супротивника. За два тижні, виконуючи бойові задачі, бригада Забродського пройшла 470 км від Слов’янська до Маріуполя, потім вздовж російсько-українського кордону, і через Луганськ повернулася до Слов’янська.

В березні 2015 року призначений командувачем Високомобільних десантних військ України.