У Житомирі запалили головну ялинку

У Житомирі 19 грудня запалили головну ялинку.

На майдані також відкрито Різдвяний ярмарок.

На свято св. Миколая прийшло більше тисячі житомирян.

Нагадаємо, розпорядженням за 15 грудня, у зв’язку із карантином,  мер обмежив масові заходи. Але урочисте відкриття ялинки таки провели.


За давніми традиціями свято Миколая було сповнене благодіяннями та чудесами. Багато дітей чекають подарунки в день Святого Миколая, але, якщо вони себе погано вели, то 19 грудня знаходять під подушками лозину.

Про святого Миколу складено багато пісень. В українському фольклорі відома пісня «Ой, хто, хто, Миколая любить». Серед авторських пісень «Миколай Бородатий» – пісня українського рок-гурту «Плач Єремії». Також про нього багато є і в літературі, наприклад у книзі для дітей «Воскобойніков Валерій про Йосипа Прекрасного, Архімеда, Миколая Чудотворця, Феодосія Печерського, Авраама, Лінкольна, Джона Ленона, Біла Гейтса» і у п’єсі Івана Франка «Суд святого Миколая».

І ось, в таке чудесне свято 19 грудня нарешті відкрили головну ялинку Житомира та Різдвяний ярмарок. Цьогоріч організаторами свята є: Житомирська Міська Рада, Фонд Родини Розенблат та управління культури Житомирської обласної державної адміністрації. В 2016 році спонсорами свята в нашому місті виступають: ЗАТ «Житомирські ласощі», «Кромбергенд Шуберт», «ЛаМода» та генеральний спонсор – Житомирський лікеро-горілчаний завод.

Мешканці міста вже купують різдвяні сувеніри умаленьки будинках коло ялинки, так, як ярмарок почав працювати ще 17 грудня. На головній площі продається багато цікавих речей: вироби з бісеру, глини, ляльки мотанки… Також можна посмакувати гарячою кавою або чаєм, солодкою ватою та попкорном.

Свято почалось о 19 годині. Ведучими на сцені були герої різних мультфільмів. Маленьким діткам показували мультики, читали вірші про святого Миколая та загадували загадки. Все було дуже цікаво, так, як новорічна програма була продумана наче гра. Продовженням свята було фаєр-шоу, всі гості з захопленням спостерігали за вогнями. На завершення святкування нарешті ялинка запалала різними кольорами.

Марина Зацепіна, Мелень Юлія, Олександр Кухарець