У Житомирському районі викрили дачного злодія

Чоловіка перевіряють на причетність до вчинення низки крадіжок на території дачного масиву. Поліція ж закликає дачників подбати про безпеку заміських будинків.

Працівники поліції встановили, що до крадіжки речей з підсобного приміщення дачі житомирянки причетний 30-річний чоловік, який мешкає на території цього ж дачного масиву Житомирського району.

У рамках досудового розслідування поліція перевіряє його на інші аналогічні злодіяння.

До підрозділів поліції продовжують надходити заяви від власників заміських будинків і дач про обкрадання. Як правило, у холодний період дачники не часто навідуються до своїх садиб, тож про будь-які надзвичайні події, будь то крадіжка або пошкодження майна, вони дізнаються випадково і доволі пізно – тільки з початком чергового дачного сезону. Цим і користуються любителі поживитися за чужий рахунок.

За словами правоохоронців, зазвичай крадуть садово-городній інвентар, столярні інструменти, посуд, одяг, будівельні матеріали, вироби з металів, у першу чергу – кольорових.

Все викрадене іноді випливає на пунктах прийому металобрухту, на ринках, іноді у сусідів, які непогано проінформовані про походження «товару», але клюють на його дешевизну. З господарських приміщень і комор крадуть картоплю, овочі, консервацію, словом, усе, що підходить для харчування.