У окупантів низький морально-психологічний стан, – ГУР Міноборони

Українська розвідка встановила чергові факти, що підтверджують низький морально-психологічний стан бойовиків в ОРДЛО. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

Про це повідомляє Ліга.

“Зростає напруженість у відносинах між особовим складом підрозділів противника, яке виконує завдання на передових позиціях, і командним складом російських окупаційних військ через звільнення заднім числом, військовослужбовців, які загинули під час ведення бойових дій”, – відзначили в ГУР.

За даними української розвідки, особовий склад бойовиків терористичних організації ЛНР/ДНР класифікується як такий, що отримав каліцтво в побутових умовах.

“За рахунок цього командування противника уникає виплат грошових компенсацій і формує фонд економії для власного збагачення. 26 грудня особовий склад одного з підрозділів 7 окремої мотострілкової бригади (Брянка) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ відмовився від виконання завдань на передових позиціях. З метою примусу до несення служби заступником командира батальйону була застосована фізична сила проти військовослужбовців цього підрозділу”, – сказали в ГУР.

За інформацією ЛІГА.net, після цього деякі члени сімей бойовиків отримали погрози.

“Напевно, доведеться їхати одній, за дітей боюся”, – сказала одна з дружин проросійських найманців.

30 листопада повідомлялося, що в окупованому Луганську співробітникам так званої поліції затримують виплату зарплати за жовтень цього року

14 грудня повідомлялося, що терористи грабують магазини і дезертують в ОРДЛО.

ДНР і ЛНР – терористичні організації, які захопили за підтримки Російської Федерації частину Донецької та Луганської області України. Обидві організації створені, фінансуються і утримуються Росією, звідки, крім іншого, терористи отримують бойовиків, інструкторів, а також важку техніку, зброю, боєприпаси та паливо.