В Україні з’явився свій держсекретар

Першого заступника міністра Кабінету міністрів України Володимира Бондаренка офіційно призначили державним секретарем уряду.

Про це міністр Кабміну Олександр Саєнко повідомив у Фейсбуці, інформує Укрінформ.

“Хочу привітати мого колегу Володимира Бондаренка з офіційним призначенням на посаду Держсекретаря Кабміну. Для мене особисто це призначення – вкрай важлива перемога, і не лише тому, що особисто поважаю Володимира, і вважаю, що його призначення – величезний здобуток для Секретаріату”, – написав Саєнко.

За його словами, те, що на таку посаду обрано урядовця найвищого рангу через відкритий конкурс – це величезний прорив у розвитку держави.

Саєнко пояснив, що державний секретар – це професійний керівник найвищої ланки, завдання якого – якісне втілення політики, розробленої урядом і парламентом.

“Україна дуже довго, понад 10 років, боролася за впровадження цієї реформи. Але сьогодні ми, нарешті, маємо перші результати конкурсів, і вони дають привід з оптимізмом дивитися у майбутнє”, – додав міністр.

Член уряду визнав, що критики щодо конкурсів є багато. “Але ж нинішні конкурси – це пілотний проект, на якому проявляються всі переваги і вади нової системи, і тому помилки обов’язково будуть, а ми мусимо на них навчитися, і ми всі вже вчимося”, – додав він.