Вибираємо ліжечко для новонародженого. Поради експертів

Очікування малюка – прекрасне і хвилююче. У цей період батьки зайняті найприємнішими клопотами – підготовкою до появи нового члена сім’ї. Стільки всього потрібно придбати і передбачити! 

У списку покупок для малюка важливе місце займає ліжечко. Як його вибрати для новонародженого? Чи можна знайти зручну модель, яка в той же час буде красивою і безпечною? Що обов’язково потрібно врахувати при виборі? (Мебель для малышей от производителя – детская кровать)

Яке дитяче ліжечко краще вибрати?

Дитяче ліжко – це не звичайне ліжко в мініатюрі, все дещо складніше. Сьогодні в магазинах товарів для малюків можна знайти найрізноманітніші типи виробів такого роду.

Колиски

Вони зазвичай невеликі і затишні. Дітки відчувають себе в них комфортно і захищено. У колисок високі ніжки та є механізм для похитування, а дорогі моделі можуть бути укомплектовані аудіосистемою – під тиху спокійну музику багато малюків засипають набагато краще. Великі виробники дитячих меблів випускають моделі з балдахінами і москітні сітки. Колиска – зручний і мобільний варіант, але прослужить він недовго – через 7-8 місяців дитина з неї просто виросте.

Ліжечка на полозах

Мабуть, вони відносяться до найпоширеніших моделей. Замість ніжок у них вигнуті полози, які дозволяють обережно похитувати виріб, поки малюк засинає. Це міцна і щодо компактна модель. Ліжечка на полозах підходять для дітей до 3 років.

Ліжечко-маятник

Дещо дорожче попереднього типу. Основу становить маятник, який дозволяє похитувати виріб без зусиль, легким дотиком руки. При необхідності маятниковий механізм можна заблокувати. Деякі моделі даного типу обладнані нішами або навіть цілими комодами для дитячих речей. Підходять для малюків до 3 років.

Ліжечка-трансформери

Яке дитячу ліжечко вибрати для невеликої квартири? Зверніть увагу на трансформери – це і колиска, і пеленальний стіл, комод. Трансформери також підійдуть для економних батьків – подібні ліжечка дорожче всіх інших моделей, проте значно дешевше меблевих наборів, що включають всі ці предмети. Крім того, у міру зростання малюка деякі елементи можна знімати, поступово перетворюючи трансформер з дитячої ліжечка в ліжко для школяра. Дійсно якісні вироби такого типу можуть служити дитині аж до 10 років. До недоліків трансформерів можна віднести їх масивність.

Ліжечка-манежі

Це вироби з тканинними стінками, які поєднують в собі і спальне місце, і простір для ігор. Дуже зручний варіант для поїздок – ліжечко-манеж легко складається і розкладається, в зібраному вигляді вона займає дуже мало місця і легко поміщається навіть на задньому сидінні машини, його можна брати на природу або на дачу. Але подібний виріб краще використовувати саме як дорожній, а не повсякденний варіант.