Я шукаю серед Вас вожака, – Коцюбко

Найбільша проблема з нового року – це підвищення мінімальної зарплати в два рази. Це спричинить за собою підвищення всіх цін, в першу чергу комунальних платежів. Тому що комунальники теж піднімуть собі зарплату. Але підніметься ще податок на нерухомість, який з 1.01.2016 розраховувався виходячи з суми тисячу триста сімдесят вісім грн, а з 1 січня 2017 року розраховуватись виходячи з суми 3200,00 за 1 метр квадратний.

Про це говорить громадський діяч Олександр Коцюбко.

З його слів, підприємці платитимуть єдиний податок і єдиний соціальний внесок (пенсійний) – в 2,5 рази більше, податки на зарплату також виростуть. Підніметься і вартість оренди приміщень, землі. На базарі стоять, в основному, приватні підприємці, платники єдиного податку 2-ї групи, їх це підвищення торкнеться дуже сильно. Звичайно ж, вони піднімуть ціни на свої товари, магазини зроблять також. І ми всі разом залишимося ще більш жебраками, ніж були вчора. А уряд нам це підвищення підносить, як турботу про народ.

А що потрібно зробити? А потрібно прибрати посередників від енергоносіїв, продавати народу за ціною, яку за ці енергоносії зараз платять олігархи державі, по 340 гривень за 1000 м.куб. газу. Нам саме цього і треба вимагати – того ж, що і на Майдані: прибрати олігархів-посередників від життєвоважливих народних ресурсів, тому що, інакше, держава йде до краху. І кожен українець, там, де він знаходиться, повинен сказати про це голосно. Тоді і ціни за комунальні послуги зменшаться, а також ціни на бензин і на всі інші товари. Тому, люди, беріть на себе відповідальність за своє життя, за життя своїх близьких. 

Я привожу приклад, дуже актуальний для нас, житомирян. Питання оцінки землі. Нагадую, ходила група осіб з десяти чоловік і вимагала виконання закону, рішення сесії депутатів житомирського міськради 2015 року. Люди, ініціативна група, ходили в міськвиконком, судилися, і домоглися зниження ціни на землю в Житомирі рівно на рік. Але з першого січня 2017р. цього зниження вже не буде, і всі ми будемо платити астрономічні суми за землю.

Ви що думайте, ця десятка знову піде боротися? Легко сидіти за клавіатурою і «плюватися». А захищати свої інтереси по-справжньому дуже важко. Порушений наш український Закон, і треба вимагати його дотримання. А в іншому випадку втрачається інтерес тут жити і працювати.

Ось наша молодь, тільки закінчивши навчальні заклади, відразу намагається влаштується до закордонних роботодавцям, або взагалі виїхати з країни. Тому там, за бугром, інженери, лікарі, хіміки, програмісти, архітектори. Ви думайте, що вони там тільки горщики виносять. Молодь їде туди працювати, причому працює там успішно, на хороших посадах. Тому там створюються високі технологічні, фармацевтичні формули, комп’ютерні програми. А потім нам, українцям продають все це за захмарними цінами, або в обмін на наш ліс, копалини. Вже дійшло до того, що за білоруськими товарами «ганяються». А українські товари, що ж, гірше і де вони? Чому так відбувається?

Відповідей на ці питання люди не знають, тому не хочуть ці питання піднімати. Але їх треба піднімати, треба набратися сміливості, переступити через себе і знайти відповіді. Наша влада, наші депутати, вони настільки зажиріли, вони знаходяться в такому коконі задоволень від своїх фінансових можливостей, що відірвалися від реальності. Дітей своїх повсовували в депутати Верховної Ради, а тепер уже і онуків протискують туди ж. Єдине, на що вони реагують, це, наприклад, на таку ситуацію: коли була пущена чутка, що Правий Сектор зніметься з фронту і піде на Київ, так наші обранці всі свої літаки з Борисполя в Жуліано перевели. А більше вони нічого не бояться і ні на що не реагують. Почитайте Шевченка, це він про наших депутатів 300 років тому писав.

Мені цікаво дізнатися, що ви, шановні читачі, думайте і які у вас відповіді на ці питання. Раптом я знайду серед вас ватажка. А зараз я не бачу хто буде створювати концепцію розвитку нашої країни. Я не бачу, не знаходжу цю людину. А чому я його шукаю? Щоб нас обійшло криваве місиво – великомасштабна громадянська війна.

Біля хлібзаводу на Корбутівка о п’ятій ранку збираються люди і купують сухий хліб тому, що він дешевше. Черга довга. Хліб знижений у ціні, його повернули з магазину за старість. Повірте, люди не беруть цей хліб кізонькам і свинкам.

Я так зрозумів, що наш уряд знущатиметься до тих пір, поки у нього піддані не закінчаться. А коли підданих не залишиться, то і уряду вже буде не потрібно. Довго чекати не доведеться.

Влада – книжники і фарисеї (Біблія) придумують і створюють закони для всіх, в тому числі і для себе, як би. Але вони їх не виконують. Такі закони викривав Ісус Христос. Він говорив: «Ви як стіна побілена, зовні біла, а всередині гниль». (Біблія). Вони не прийняли Ісуса Христа як Сина Божого, а прийняли Його як Пророка, а Він є Бог. На землі вони руйнують духовні цінності, а цінності – це десять заповідей. Людина повинна жити по 10 заповідях, а не по кабальним тягарям законів. «Будете дізнаватися їх по їхніх справах», – сказав Ісус Христос. Воїни Світла і Добра повинні активізуватися і стати на захист духовних цінностей.”