Юрій Павленко: “Підсумок року – криза довіри до влади”

26 грудня 2016 року в громадській приймальні народного депутата України від Опозиційного блоку Юрія Павленка відбулася прес-конференція за підсумками Всеукраїнського соціального марафону “Справедливість і захист”. Також озвучено позицію партії з питань бюджету на 2017-й рік та прокоментовано підсумки виборів в ОТГ.

Юрій Павленко: “2016 рік запам’ятався невідповідністю позиції влади і рівнем життя громадян. Влада говорить, що життя стало краще, а люди кажуть, що стали біднішими і зазнали розчарувань. 54% українців сказали, що життя в 2016-му році стало гірше, і лише 30% українців оптимістично дивляться в майбутнє. Причина того, що люди стали біднішими – зниження купівельної спроможності громадян. Зростання цін на товари і послуги і зростання вартості оплати ЖКГ – цьому причина.

Говорячи про тарифи на ЖКГ – людей лякає як їх вартість так і можливе їх подальше зростання. Всі ці обставини дуже серйозно підірвали довіру до влади вцілому і кінець 2016-го року можна підсумувати як кризу довіри до влади.

Це призвело до падіння рейтингу державних інституцій – Верховної Ради, Кабміну, Президента. 

Ці речі мав би виправити державний бюджет на 2017-й рік, але цей бюджет ще більше підірвав довіру людей до влади. Бюджет розглядався без самого бюджету, депутати не мали можливості детально з ним ознайомитися. Затвердження бюджету відбувалися з порушеннями регламенту. 

На жаль, цей бюджет не дає відповіді на жодне питання і на жодну проблему, яка хвилює зараз людей. Бюджет не показує стратегію розвитку держави. Те, що ми бачимо – це посилення поліцейського апарату та зовнішні позики. 

Підвищення зарплати призведе до скорочення робочих місць в приватному секторі, для того, щоб виконати вимогу в бюджеті – мінімальна зарплата – 3200. В бюджетній сфері відбудеться зрівняння між зарплатами прибиральниці і хірурга.

У бюджеті зростають видатки на ВР, Адміністрацію Президента.

Ми наполягаємо на підвищенні пенсії до 3200 гривень, щоб і пенсія відповідала прожитковому мінімуму.

Ми входимо в демографічну кризу.

На цьому фоні влада проводила вибори до ОТГ. Влада перевіряла цілу низку інструментів застосування адмінресурсу. Це показує, що влада у 2017-му році готується до позачергових парламентських виборів. На наш погляд, ці вибори назріли, бо парламент відірвався від потреб громадян. Рада приймала лобіські закони. В результаті ВР отримала 1% довіри громадян.

Більше 100000 підписів було зібрано на Житомирщині за підтримку ініціатив Опозиційного блоку у рамках марафону “Справедливість і захист”.

Наталія Леонченко: ” ПТУ Житомира  фінансуватимуться містом, а належатимуть державі. Нас кинули на виживання”.