Житомир надалі з найменшою ціною за оренду квартири

За 2016 рік вартість оренди квартир піднялася незначно (на 10-15%). Девальвація гривні змушувала власників квартир робити кроки в бік індексації цін. Але, з іншого боку, – економічна ситуація зменшила кількість платоспроможного населення країни. Тепер орендарі найчастіше шукають квартири подалі від центру, на периферії, без євроремонту.Про це йдеться в матеріалі від аналітиків порталу http://ua.m2bomber.com/.

Що стосується орендної вартості квартир в обласних центрах України, то в трійку лідерів по дорожнечі увійшли Київ, Одеса і Львів. Варто відзначити, що середня ціна на оренду однокімнатної квартири в столиці становить 5 640 грн, при цьому, така ж квартира в Одесі обійдеться набагато дешевше – в районі 5000 грн в місяць. 

Найдешевша оренда залишається в Запоріжжі, Житомирі та Чернігові, і не перевищує в середньому 2200 грн. На тимчасово-окупованих територіях, за нашими даними, ситуація не радісніше: в Донецьку і Луганську за оренду «однушки» просять 2000-2300 грн. У той же час в Севастополі за аналог доведеться викласти приблизно 5900.

Аналітики порталу M2bomber.com прогнозують стабілізацію вартості оренди квартир на ринку в першому кварталі нового року. Значного зниження цін на житло не варто очікувати – бо якби  це і сталося, то безумовно в жовтні-листопаді 2016 року, коли почали приходити нові рахунки за опалення, електрику і т.д.