Звільнено керівництво Райківської виправної колонії

За результатами перевірки Генеральним прокурором України Юрієм Луценком Райківської виправної колонії № 73 на Житомирщині звільнено керівництво цієї колонії.

Про це  повідомили в прес-службі Генпрокуратури.

“Під час перевірки Генпрокурором установлено, що покращення стану законності та додержання конституційних прав в’язнів в установі не відбулося. Я впевнений, що таке становище — наслідок неналежного виконання своїх обов’язків службовими особами кримінально-виконавчої системи в області та відсутності принципової і наполегливої позиції прокурорів”, – розпоів 20 грудня під час наради прокурор області Любомир Війтович.

Прокурор області підкреслив, що захист прав, свобод і законних інтересів в’язнів означає, що вони можуть бути обмежені лише вироком суду і тільки у тій мірі, в якій це передбачено кримінальним, кримінально-виконавчим законодавством. Інші права та свободи ув’язнених підлягають охороні і захисту нарівні з усіма іншими громадянами України.

Керівники органів влади і місцевого самоврядування області погодились із доводами прокурора області та запевнили, що на найближчих засіданнях сесій рад будуть розглянуті питання про внесення змін до існуючих програм профілактики злочинності з метою виділення коштів для покращення матеріально-побутового стану у виправних колоніях області.

Також було узгоджено спільні заходи щодо усунення виявлених недоліків для забезпечення конституційних прав в’язнів у Райківській виправній колонії, а також додаткового фінансування установ виконання покарань області.

У Міністерстві юстиції України було прийнято рішення про звільнення керівництва Райківської виправної колонії № 73 управління ДПтС України в Житомирській області із займаних посад.