Комунальним закладам Житомирщини продають молоко за різними цінами, але вищими за оптові

Коумнальні та державні заклади Житомирщини укладають контракти на постачання молока.

Правда ціни ринкові та зовсім різні. При цьому середньовиважені закупівельні ціни на молоко від сільськогосподарських підприємств значно нижчі.

Візьмемо найбільших “молочних” гравців в нашій області по закупівлях. От наприклад, житомирське ТОВ “АКРІС ЛОГІСТИК”, власниками якого є Вівсики (керівники заводу “Рудь”), сьогодні уклало Договір з обласним протитуберкульозним санаторієм для дорослих “Лісова казка” Житомирської обласної ради. 

Мають поставити 12 тис кг молока коровя’ячого питного, жирність 2,5% від ТМ “Рудь” фасоване у поліетиленовий пакет, вагою 0,900 кг.

Ціна за кг – 15 грн 20 коп. Схоже, це ціна пакета, який  коштує у магазинах 14 грн.

А от ТОВ “Т.В.К.Сервіс” (Івана Вишинського та Віктора Прута) 5 січня уклало Договір з дитсадком №25. Молока поставлять 17 200 л за ціною 11 грн 20 коп. Хто виробник, не зазначаєтться.

“Т.В.К.Сервіс” теж вигравав і виграє торги.

За даними Інформаційно-аналітичного порталу про молоко і молочне скотарство MilkUA.info, станом на 17 січня сердня ціна на молоко навіть класу екстра від сільськогосподарських підприємств становила 9,50 грн за кг. Така ж ціна у ТМ “Рудь”.

Звичайно його потрібно привезти і тд. Але все одно ціна має бути нижчою, адже купують оптом і через Прозоро, мета якого – якнайбільше зекономити кошти платників податків.