Журналісти США різко звернулись до Трампа

Представники ЗМІ США звернулися до обраного американського президента Дональда Трампа з відкритим листом, заявивши про те, що ускладнення відносин між його адміністрацією і журналістами нікому не піде на користь. 

Текст звернення викладений на сайті журналу Columbia Journalism Review, пише Ліга.нет.

“Ви заборонили новинним організаціям висвітлювати вашу діяльність і використовували Twitter, щоб висміювати окремих журналістів і погрожувати їм, закликавши прихильників робити те ж саме. Ви виступали за більш вільні закони про наклеп та погрожували численними позовами, жоден з яких не матеріалізувався. Коли тільки можна, ви уникали пресу, а також порушили норми роботи прес-пулу і регулярних прес-конференцій. Ви насміхалися над інвалідністю репортера, який написав те, що вам не сподобалося”, – йдеться в листі.

Журналісти стверджують, що Трамп не змінює лінію поведінки, обрану ще під час президентських перегонів. На думку працівників ЗМІ, це хоч і “особистий вибір” обраного президента, але все ж йому варто прислухатися до іншої сторони.

“Якщо ви можете встановлювати правила взаємодії з пресою, ми можемо зробити те ж саме. Це все ж наше ефірний час і наші статті, на які ви хочете впливати. Це не ви, а ми вирішуємо, як краще працювати для наших читачів, слухачів і глядачів. Ви намагалися розділити нас, скориставшись нашою внутрішньоцеховою конкуренцією, але тепер, якщо ви проігнорує когось із нас на прес-конференції … ви зіткнетеся з єдиним фронтом”, – йдеться в листі.

Таким чином, резюмують журналісти, вони залишають за собою право публікувати будь-які матеріали – незалежно від рівня доступу до Трампа і його кабінету, а також можуть вирішити не висвітлювати певні події за участю Трампа.

“Ми не зобов’язані переінакшувати радіоефір або статті під людей, постійно спотворюючих істину. Ми граємо в довгу гру. У кращому зі сценаріїв ви – на вісім років, а ми були тут з дня заснування республіки. Хорошої вам інавгурації“, – підсумували у листі.

Читайте також: На інаугурації Трампа гімн США співатиме дівчина з українським корінням.