Трамп хоче зменшити повноваження директора Національної розвідки

Переможець виборів президента США, республіканець Дональд Трамп має намір обмежити повноваження Офісу директора Національної розвідки

Про це повідомляє CNN з посиланням на WSJ, інформує Еспресо.

Трамп розглядає можливі способи обмеження повноважень Офісу директора Національної розвідки.

На думку команди Трампа, директор Національної розвідки занадто часто не підтримує позицію 16 розвідувальних агентств, які він представляє, зокрема, ЦРУ.

За даними одного з джерел, ідею обмеження повноважень офісу директора національної розвідки Трампу запропонував екс-глава управління розвідки Пентагону генерал Майкл Флінн, якого майбутній президент вибрав на посаду радника з національної безпеки.

Офіс директора національної розвідки був створений в 2004 році з метою координації між різними відомствами після теракту 11 вересня.

Трамп є різким критиком американських спецслужб. Він скептично ставиться до заяв американського розвідувального співтовариства, що Росія стоїть за хакерськими атаками, які нібито вплинули на результат виборів 2016 року.


В соцмережах вже відреагували на це фразою, що Трамп працює на Путіна, та що з такою політикою його може чекати імпічмент.