У Європі спостерігається аномально низька температура

Аномально низька температура встановилися в перший тиждень нового року в Європі. Як повідомляє Deutsche Welle, найхолодніше було у горах Лапландії – на кордоні між Швецією і Фінляндією. Там термометр показував близько 42 градусів морозу.

Холодна повітряна маса, що прийшла зі Скандинавії, огорнула як північ, так і південь Європи. У деяких регіонах Польщі температура повітря впала далеко за мінус 20 градусів. Через сильне похолодання в країні тільки за дві доби померли десять чоловік.

В Італії до суботи, 7 січня, жертвами холодів стали сім чоловік, в основному, бездомні. Снігові замети паралізували роботу двох аеропортів. Шляхи для вантажівок з продовольством, в напівзруйноване серпневим землетрусом місто Аматріче в центральній частині країни, прокладали через замети надзвичайні служби.

У Німеччині в гірських районах Баварії температура досягала 26,9 градусів мороза. Ожеледь скував рух на багатьох автомагістралях країни. У ряді регіонів влада звернулася до населення з проханням не використовувати автомобілі.

На Туреччину і балканські країни обрушилися снігові бурі. У Стамбулі випало до 40 сантиметрів снігу, а в деяких регіонах замети досягають метрової висоти. Супроводжуються хуртовини небувалими для цих місць морозами.

Болгарська влада повідомили про загибель трьох біженців, замерзлих при переході кордону. Повідомлення про перші жертви холоду надходять також з Чехії, Греції та Росії.

Як писав Репортер, на Житомирщині рятувальники за два дні витягли із заметів вже 140 автівок.