В Україні офіційно з’явилась Національна громадська телерадіокомпанія

19 січня 2017 року зареєстровано юридичну особу ПАТ Національна громадська телерадіокомпанія України (НГТУ). 

Про це повідомив перший заступник генерального директора НТКУ Олександр Харебін на своїй сторінці в Facebook.

Статутний капітал нової юрособи складає 2,544 млрд грн.

“Дуже складно коментувати те, на що ти витратив повні два роки свого життя. Дуже складно коментувати, особливо коли ти бачиш майбутній розвиток ситуації та події, які вже сталися або стануться дуже скоро. Дуже складно коментувати, коли твої знання примножують скорботу. В будь якому випадку, я радію – це перемога команди та людей, які в надзвичайно кислотному середовищі не зламалися та встояли. Далі буде надзвичайно цікаво. Не перемикайте“, – зазначив Харебін.

Свою думку у фейсбуці висловила і голова комісії ВР зі свободи слова та інформполітики Вікторія Сюмар.

“ПАТ НСТУ створено. Це означає що Суспільне мовлення в Україні з’явилося юридично. Тепер головне завдання зробити його на практиці – цікавим, суспільно важливим, якісним і незалежно керованим. Головний гарант цього тепер – Наглядова рада, яка, відповідно до закону, має на чесному, прозорому та конкурентному конкурсі має обрати Голову Правління ПАТ НСТУ. Це має бути змагання концепцій і тих менеджерів, які спроможні їх втілити в реальність”, – написала Сюмар.

Також реєстрацію у соцмережі прокоментував і колишній керівник UA:Перший Зураб Аласанія: “Національну Суспільну Телерадіокомпанію України — зареєстровано. PS – ховраха (вид гризунів, – ред.) ще не видно, але він точно існує. PPS – Наглядова Рада, люди, яки мають зробити наступний крок: обрати голову правління НСТУ та саме правління (за поданням голови).

18 січня виконуючим обов’язки голови правління НГТУ була призначена Ганна Бичок.