За минулий рік сільськогосподарське виробництво в Україні нарешті дало ріст. Житомирщина в передовиках

Обсяги сільськогосподарського виробництва в Україні за підсумками 2016 р виросли на 6,1%. У порівнянні з падінням на 4,8% в 2015 році. Про це пише ЛигаФинансы, з посиланням на Державну службу статистки України.

За даними Держстату, зростання виробництва продукції рослинництва склав 9,7%, а в тваринництві навпаки зафіксовано спад на 2,6%.

Відомство уточнює, що зростання сільгоспвиробництва був досягнутий в основному за рахунок сільськогосподарських підприємств (+ 9,8%), в той час як в приватних господарствах населення зростання виробництва склало всього 1,5% в порівнянні з підсумками 2015 р

Також відзначимо, що зростання сільськогосподарського виробництва зафіксовано у всіх регіонах України, крім Закарпатської та Запорізької областей (спад, відповідно, на 4,1% і 1,6%). А найкращі показники зафіксовані в Луганській (+ 18,7%), Вінницькій (+ 17,5%) і Житомирській (+ 15,7%) областях.

Вищевказані дані наведено без урахування тимчасово окупованих територій і частини зони проведення антитерористичної операції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що урожай 2016 рік став рекордним в історії України.