LG Nexus 5: докладні характеристики гуглофона

Як відомо, були представлені відразу два нових смартфони з серії Nexus – один був розроблений компанією LG, інший випустила Huawei. Точні терміни їх анонсів відомі, тому давайте ще раз розглянемо докладні характеристики однієї з моделей.

Всі ми знаємо, що з назвою для дітища LG корпорація Google придумувати не стала, тому залишила йому колишнє ім’я Nexus 5. Це  апарат з 5,2-дюймовим дисплеєм, що відображає 1920 × 1080 пікселів і виконаним за технологією P-OLED, новітнім восьмиядерним (4 ядра Cortex-A72 і 4 ядра Cortex-A53) процесором Qualcomm Snapdragon 620 (MSM8976), 4 Гбайт оперативної і 64 Гбайт флеш-пам’яті, а також незнімним акумулятором ємністю 3180 мА год. Крім того, будучи обладнаним контролером MediaTek MT3188, він  підтримує бездротову зарядку, а також Wi-Fi 802.11ac, NFC і Bluetooth 4.2, за роботу яких  відповідає чіп Marvell Avastar 88W8897. До нього є безліч чудових чохлів – http://endorphone.com.ua/lg-nexus-5-case

На лицьовій панелі смартфона  розташовані стереодинаміки, а кнопка включення зі сканером відбитка пальця розмістилася на тильній стороні корпусу. Там же знайшла собі місце і камера, заснована на 13-мегапіксельною КПОМ-матриці Sony IMX278 і забезпечена системою оптичної стабілізації, лазерним автофокусом, об’єктивом з діафрагмою f / 1,8 і подвійним світлодіодним спалахом.

Фронтальний фотомодуль LG Nexus 5 другого покоління, дивлячись на модель, побудована на основі 4-Мп сенсора OmniVision OV4682 з інфрачервоним датчиком глибини і наділена функцією розпізнавання райдужної оболонки очей. Іншою особливістю смартфона став порт USB Type-C з підтримкою режиму швидкої зарядки QuickCharge 2.0.

Що стосується зовнішнього вигляду LG Nexus 5 (2015), то його корпус, як і у попередника, залишився пластиковим, однак отримав окантовку з алюмінію. На відміну від нього, корпус Huawei Nexus став цельнометалічним. При цьому діагональ екрану у моделі складає 5,7 дюйма, а роздільна здатність основної камери – 21 Мп (мова йде про датчик Sony IMX230). Також з характеристик Huawei Nexus відомо  те, що він обзавівся модулем бездротової зарядки з підтримкою стандартів Rezence і WiPower