Льодохід: можливе підтоплення Житомира

Підвищення температури повітря та дощі, які прогнозують синоптики в найближчий час, а також значний сніговий покров, можуть створити загрозу підтоплення окремих територій Житомира.

20 лютого 2017 року проведено засідання оперативного штабу з координації дій органів управління, сил та засобів при виникненні надзвичайних ситуацій під час льодоходу, повені та дощових паводків.

За результатами засідання оперативного штабу керівникам виконавчих органів міської ради, комунальних підприємств визначені додаткові завдання, спрямовані на забезпечення безпечного пропуску повені та безперебійне функціонування систем життєзабезпечення міста.

З огляду на погодні умови, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради звертається до керівників суб’єктів господарювання незалежно від форм власності та підпорядкування, мешканців приватного сектору провести роботи по своєчасному прочищенню систем поверхневого водовідведення (каналізаційних мереж) на власних і прилеглих територіях, забезпечити безумовний пропуск води.

Своєчасне проведення вищезазначених заходів дозволить забезпечити безаварійне проходження паводкових та дощових вод.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради