Луценко вимагає притягнення до відповідальності прокурорів Житомирської та ряду інших областей за зростання злочинності

Генеральний прокурор Юрій Луценко вимагає притягнути до дисциплінарної відповідальності окремих працівників регіональних прокурорів за зростання злочинності в містах. Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко під час наради в ГПУ, яке транслював телеканал “112 Україна“.

“Чекаю від вас, шановні регіональні прокурори, подань про притягнення до дисциплінарної відповідальності аж до звільнення тих працівників правоохоронних органів, які винні в гострій криміногенної ситуації і відсутності нормального протидії їй. Вимагаю подати відповідні подання не пізніше наступної середи”, – сказав він.

Як повідомляє “Канал 24“, головні причини такої ситуації, з його словами, – це війна, безробіття та дезорганізація правоохоронних органів. 

Зокрема, торік було зареєстровано понад 1 мільйон кримінальних проваджень. Загальне зростання кримінальних проваджень за рік склало лише 5%.

“Але істотно збільшилася кількість проваджень у ключових областях – у Харківській на 24%, Житомирська – на 22 %, Одеська – на 18%, місто Київ – на 17%”, – повідомив генпрокурор.