Поради щодо очистки меблів

Не слід доводити тканину до стану занадто забрудненої, коли виступаючі ділянки оббивки (краю сидіння і спинки, підлокітники, кути) стають темнішими і відрізняються від початкового кольору тканини – тоді в результаті хімчистки Ви отримаєте побляклу ділянку оббивки через структурні зміни матеріалу.

Не слід видаляти локальні забруднення за допомогою наявних у продажу спеціальних засобів для чищення. По-перше, для певної оббивки потрібен певний засіб, по-друге, побутові засоби не завжди ефективні і плями зафікусуються, що набагато ускладнить процес професійного чищення, по-третє, для якісного очищення оббивки необхідно першокласне обладнання – побутовий миючий пилосос в цих випадках не помічник.

Хімчистку дивана на дому краще доручити професіоналам спеціалізованого чищення м’яких меблів, викликавши їх на будинок (химчистка диванов Киев). Це гарантує грамотний догляд за Вашою оббивкою і значне продовження експлуатації м’яких меблів. Особливо це важливо для дорогих натуральних тканин, що вимагають високопрофесійного догляду.

Для видалення загальних забруднень необхідна періодична хімчистка меблів.

Процес хімічного чищення проводиться на дому або фабриці-хімчистці. Якщо оббивка м’яких меблів не знімається, то варіант тільки один хімчистка на місці. Розчинники хімчистки видаляють жирові і інші забруднення. Професійне чищення поверне оббивці м’яких меблів первісний стан.

Видалення забруднень і хімічне чищення слід проводити в суворій відповідності до рекомендацій виробника або постачальника тканини. Більшість плям відносяться до однієї з трьох категорій: рідинні, жирові і змішані. Видалення їх найкраще проводити негайно.

Самостійно рідини можна видалити чистою водою і губкою. Жирні плями видаляються губкою, змоченою рекомендованим розчинником. Але найкраще справляються з локальними забрудненнями професійні засоби для виведення плям і засоби для чищення. Важливо лише пам’ятати, що підбирати той чи інший засіб слід у відповідністі до рекомендацій виробника тканини.