​Сергій Крамаренко: «Ми розкриємо корупційні схеми в секторі обласної комунальної власності»

Заступник голови обласної ради Сергій Крамаренко прокоментував звинувачення в спробі застосування схеми відчуження комунального майна обласної ради з подальшою здачею в приватний сектор, які пролунали на фейсбук-сторінці депутата обласної ради Дмитра Кропачова.

Зокрема, Дмитро Кропачов звинуватив Сергія Крамаренка у намаганні вилучити електронні копії баз даних бухгалтерського обліку з електронними ключами підприємств КП «Житомирський обласний виробничо-технічний центр стандартизації, метрології та якості продукції» Житомирської обласної ради, КП «Облархпроект» Житомирської обласної ради, КП Обласна база спецмедпостачання, КП «Обласний лікувально-оздоровчий реабілітаційний центр «Полісся» Житомирської обласної ради, КП «Житомирський обласний лікувально-санаторний центр радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення «Дениші» Житомирської обласної ради, КП «Готель «Україна». 

На думку Кропачова, Крамаренко перевищив свої службові повноваження, а саму спробу ревізії назвав наїздом на комунальні підприємства в інтересах майбутніх орендарів та приватних власників.

Сергій Крамаренко зібрав прес-конференцію, на якій ці звинувачення назвав безпідставними та наголосив на тому, «у тих, підприємств, яких все прозоро і чесно, немає бути страху перед перевіряючими». Також він заявив, що в його посадові обов’язки як заступника голови обласної ради в першу чергу входить діяльність, спрямована на покращення прибутковості та ефективності використання комунальних підприємств та комунального майна обласної ради.

«Вищезазначені підприємства ми вирішили перевірити не просто так, а тому, що вони збиткові і на їх утримання обласна рада змушена витрачати кошти і це може бути комусь вигідно. Я ж робитиму все для того, щоб навести лад в цій сфері в інтересах бюджету», – сказав Сергій Крамаренко.

«Після заслуховування керівників комунальних підприємств які допускали систематичні збитки в 2016 році, я дав доручення вивчити причини виникнення таких збитків, аби володіти об’єктивною інформацією про фінансово-господарський стан та не допустити зростання цих збитків.

Усі комунальні підприємства, окрім лікувально-санаторний центру радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення «Дениші» подали необхідну інформацію. По поданим даним буде зроблено фінансово-економічний аналіз (прошу не плутати з аудитом), який буде презентовано депутатам обласної ради та громадськості.

Стосовно небажання керівника Денишів надати доступ до фінансово-господарської документації комунального підприємства, то тут я допускаю є інші мотиви, що лежать у іншій площині.

Маю чітку позицію, що громада має право повного контролю за своїми закладами та підприємствами. Стою на позиціях ефективного щоденного контролю роботи наших підприємств та установ, як зі сторони депутатського корпусу, так і громади області, а приховування інформації та непрозорість роботи викликає тільки негатив та підозри.

Також аби уникнути звинувачень у заангажованості запрошую депутатський корпус та громадськість долучитися до аналізу роботи наших КП», – написав також Крамаренко на своїй сторінці у Фейсбук.