Що робити, коли поломалась пральна машина

Основною і головною причиною несправності є засмічення. Найчастіше вони відбуваються через гроші – звичайнісінькі монети, отримані на здачу і які потрапили з кишені в машину разом з білизною. Проскочивши між гумою бака і барабаном, вони, природно, призводять до засмічення системи зливу і зупинці насоса. Також нерідко причиною засмічень стають вушні палички і зубочистки. Далі йде будівельне сміття, в тому числі камені (зустрічали і таке), рідше – срібні і золоті прикраси.

Друга причина несправності – низька якість води, через яку утворюється наліт і накип, а потім відбувається цементування окремих вузлів пральної машини. Благо на ринку є багато спеціальних засобів, які можуть пом’якшити воду. Їх періодичне використання допомагає в деяких випадках попередити можливу проблему.

До третьої групи несправностей відносяться всілякі експлуатаційні помилки. Запам’ятайте, щоб уникнути поломки пральної машини, перед її використанням необхідно уважно вивчити інструкцію по експлуатації.

У разі несподіваної поломки в першу чергу потрібно зберігати спокій. Неприємно, якщо пральна машинка зупинилася, але це набагато краще, ніж ситуація, коли вона без зупинки набирає воду.

Будь-які маніпуляції починаємо з знеструмлення апарату, це обов’язково! І робимо наймудріший крок – беремо в руки інструкцію. Швидше за все, Ви знайдете там відповіді на багато питань, навіть на ті, які мучили Вас не один рік. Якщо коротко, то відключаємо машину від мережі, злегка відсуває від стіни і схиляємо назад. Підставляємо низький посуд (чашку) під зливний фільтр і акуратно відкручуємо кришку. Коли вся вода опиниться в ємності, відкриваємо двері і дістаємо білизну. Далі чекаємо майстра.

А от де знайти хорошого майстра, то ми Вам підскажемо. На сайті http://homemasters.od.ua. Високоякісний ремонт побутової техніки саме тут, запам’ятайте!

З приводу підготовки апарату до приїзду майстра. Робити нічого не треба, якщо Ви не зберігайте всі ванні дрібнички на машинці, в цьому випадку буде доцільно все прибрати, щоб не робити цього при ньому.

І головне – не панікуйте. Майстри Вам допоможуть.