Нардеп Розенблат вимагає від Циганчук публічно спростувати неправду в ефірі «Шустер Life»

Без категорії

Апеляційний суд Житомирської області зобов’язав юристку Наталію Циганчук відшкодувати народному депутату Бориславу Розенблату моральну шкоду за поширення неправдивої інформації. Про це Репортеру повідомили в прес-службі нардепа.

У березні минулого року під час прямого включення в ефір шоу «Шустер Life» жінка повідомила, що у нардепа та його рідних є земельні ділянки на Олевщині, де вони видобувають бурштин.

Борислав Розенблат одразу заявив, що ця інформація є брехнею. Він готовий скласти мандат депутата Верховної Ради, якщо Циганчук доведе зворотне. Проте, у суді юристка так і не змогла надати докази.

«Наталія Циганчук не надала доказів на підтвердження достовірності факту належності позивачу 92 гектарів землі в с. Лопатичі Олевського району. Поширена нею недостовірна інформація принижує честь, гідність і ділову репутацію народного депутата України Борислава Розенблата», – йдеться у рішенні суду.

Після ефіру народний депутат запропонував Циганчук мирно залагодити спір і публічно вибачитися, але вона не погодилася. Тому захищати свою честь, гідність та ділову репутацію Борислав Розенблат вирішив у суді.

«Ні сам нардеп, ні його рідні землі на Олевщині не мають і, звісно, бурштин там не видобувають. Ми припускаємо, що Циганчук свідомо поширювала брехню у прямому ефірі рейтингового шоу, намагаючись дискредитувати депутата. Щоб захистити добре ім’я народного обранця, ми пішли до суду», – повідомляють у прес-службі Розенблата.

2 листопада 2016 року Андрушівський районний суд Житомирської області зобов’язав Наталію Циганчук протягом місяця спростувати недостовірну інформацію та сплатити народному депутату моральну шкоду в розмірі 1 тис. грн. Але жінка подала апеляцію.

В Апеляційному суді Житомирської області справу розглядали 20 лютого 2017 року. Там підтвердили рішення суду першої інстанції – Циганчук поширила брехню і має за це відповісти.