Північну Корею через агресію відключили від SWIFT

Без категорії

Банки Корейської Народно-Демократичної Республіки, які потрапили до санкційного списку ООН, відключили від послуг міжнародної банківської системи SWIFT.

Про це повідомляє агентство Reuters, інформує ТСН.

SWIFT, головний офіс якої розташований у Брюсселі, пішла на цей крок після того, як влада Бельгії заявила, що більше не даватиме дозволу на такі операції.

Бельгійське міністерство закордонних справ посилалося на зростаючі провокації Пхеньяна, такі як запуски балістичних ракет, для пояснення свого рішення.

Також до уваги бралася доповідь в Організації Об’єднаних Націй в минулому місяці, в якій говорилося, що будь-яка торгова операція із північнокорейським банком із “чорного списку” буде порушенням санкцій ООН – навіть якщо компанія отримала дозвіл від європейського уряду на це.

Таким чином від SWIFT були відключені щонайменше три банки КНДР із санкційного списку ООН – Bank of East Land, Korea Daesong Bank і Korea Kwangson Banking Corp. Перший банк потрапив під санкції у 2013 році, два інші – у минулому.

Наразі невідомо, коли SWIFT припинила надавати послуги північнокорейським банкам і як багато фінансових установ КНДР були відключені від цієї системи.

У звіті SWIFT від 2011 року йшлося, що 20 фінустанов Корейської Народно-Демократичної Республіки були підключені до системи.