Північний схід Австралії поруйнував шалений вітер

Руйнівний шторм, спричинений тропічним циклоном «Деббі», завдав значних пошкоджень інфраструктури на північному сході Австралії: десятки тисяч будинків залишилися без електрики, блоковано автошляхи.

Про це повідомляє телекомпанія АВС, інформує Укрінформ.

«Всі дороги, що ведуть до Бовена, Ерлі-Біч і Просерпайн (міста на які прийшовся епіцентр циклону – ред.) поки блоковані. На цей момент надійшло досить мало повідомлень про людей, які отримали травми, але нам відомо, що дуже багато хто до цих пір не мають зв’язку», – повідомила прем’єр штату Квінсленд Анастасія Палащук.

За словами мера округу Вітсандай Ендрю Вілкокса, до якого належать згадані міста, ситуація у Бовені після циклону «Деббі» зараз така, ніби там пройшли бойові дії.

Повідомляється, що досі немає повної інформації про ситуацію в населених пунктах, які зазнали найбільших руйнувань внаслідок стихії, оскільки ці райони залишаються відрізаними від зовнішнього світу.

Поруч з рятувальними роботами триває оцінка завданих стихією збитків і з кожною годиною стає зрозуміліше, що попереду довгий і дуже дорогий шлях до відновлення.

Нагадаємо: тропічний циклон «Деббі» досяг берегової лінії Квінсленда у вівторок близько дванадцятої за місцевим часом з четвертою (з п’яти) категорією потужності. Після просування вглиб континенту його потужність, за оцінками метеорологів, впала до третьої категорії.

Фото: Dennis Garrett & Steve Toga