Сьогодні Nubia анонсувала відразу три нових смартфона

Сьогодні Nubia анонсувала відразу три нових смартфона: M2, M2 lite і N2. На відміну від представників найбільш старої Z-серії, це не флагмани, а пристрої середнього сегмента. Nubia N2 став сиквелом для торішньої моделі N1 (характеристики і особливості), а M2 – сиквелом My Prague / Prague S (моделі M1 не існує). 

Ціна Nubia M2 становить 2699 і 2999 юанів (8 і 9 тисяч гривень) за версією з 64 ГБ і 128 ГБ вбудованої пам’яті відповідно. Ціни спрощеної Nubia M2 lite починаються з 1799 юанів (6 тисяч гривень), а за Nubia N2 просять 1999 юанів (7 тисяч гривень). До речі, ціни на мобільні аксесуари на Art-Gsm.

Головною особливістю Nubia M2 є подвійна камера, зібрана з двох 13-Мп сенсорів – кольорового і чорно-білого. Є гібридний (контрастний + фазовий) фокус і підтримка зйомки в RAW. Програмне забезпечення NeoVision забезпечує розмиття фону (імітується діафрагма від f/1,0 до f/16,0) за допомогою другої камери і прикраса людей на фотографії. Використовуються лінзи з сапфірового скла. Фронтальна камера має дозвіл 16 Мп і цілком може називатися UltraPixel, адже пікселі в ній мають розмір 5 Мп. Пятілінзовая оптика забезпечує светосилу f/2,0.

Корпус Nubia M2 зроблений з металу, передня панель покрита 2,5D-склом. Товщина становить 7 мм при ємності акумулятора 3630 мАг. Є швидка зарядка NeoCharge (26 Вт при збереженні напруги 5 В). Апаратна основа новинки – восьміядерний чіпсет Qualcomm Snapdragon 625 з вбудованим відеоприскорювачем Adreno 506, обсяг оперативної пам’яті становить 4 ГБ. 5,5 “Full HD-екран смартфона виконаний за технологією SuperAMOLED.

На передній панелі є сканер відбитків пальців, всередині якого розмістився фірмовий червоний кружечок. У плані звуку Nubia M2 може запропонувати підсилювач TI TAS2555, 5,7-Вт динаміки та Dolby Surround 7.1 . Nubia M2 заснований на операційній системі Android Marshmallow, прихованої у фірмовій прошивці Nubia UI 4.0. у ній є підтримка тим, поділ екрану, можливість установки одного і того ж додатка двічі, а також інструмент для отримання скріншотів довільної форми.