У Москві слідчі ФСБ побили студента через український прапор

Співробітники ФСБ допитали і побили аспіранта історичного факультету Московського державного університету, який 18 березня під час фестивалю на честь «приєднання» Криму розмахував з вікна своєї кімнати в гуртожитку саморобним прапором України.

Про це повідомляє «Медиазона».

За словами самого аспіранта, його акція не носила політичного характеру: він хотів привернути увагу до проблем гуртожитку.

Студент зробив прапор України з двох шматків тканини і розмахував ним з вікна своєї кімнати під час фестивалю на честь незаконного приєднання Криму в Москві. Акцію він проводив в знак протесту проти витрати бюджетних коштів на фестиваль в той час, як у його університеті немає грошей на ремонт гуртожитків.

Через деякий час аспірант вирішив продовжити акцію на сходовій клітці, де його затримали співробітник служби безпеки гуртожитків і співробітники ФСБ. Із застосуванням сили його довели до кімнати та провели огляд речей. Забравши фотоапарат, телефон і ноутбук, його привели в відділ внутрішніх справ університету.

У ноутбуці і фотоапараті нічого не знайшли. Після двох годин допиту аспіранта змусили під диктовку написати розписку про те, що він «згоден працювати інформатором під егідою ФСБ і Центру «Е» під псевдонімом «аспірант», пише «Медиазона».

Пізніше йому віддали техніку та змусили розписатися в протоколі про те, що він розмахував прапором і нецензурно висловлювався. Копію протоколу йому не дали, вручивши квитанцію про штраф за дрібне хуліганство.

20 березня чоловік зафіксував побої в травмпункті, 21 березня він звернувся за допомогою до правозахисної організації «Комітет із запобігання тортурам».