Зберігайте парфюмерію правильно

Офіційно виробники парфумерії надають гарантію на свою продукцію від 3 до 5 років. Але продовжувати використовувати духи ви можете набагато довше. Вказуючи дату виготовлення, виробники на всякий випадок перестраховуються від претензій, які можуть надійти в разі неправильного зберігання.

Чому духи не псуються на відміну від крему або помади?

У складі духів міститься неабияка частка спирту, що є відмінним консервантом. Ви напевно звертали увагу, що на пляшці вина теж написаний термін придатності. Але прекрасно відомо, що з часом вино не тільки не може зіпсуватися, але навіть дозріває і стає краще.

Подібна ситуація спостерігається і з вінтажними духами. Вартість флакончиків, яким виповнилося 15, 20 або навіть більше років, буде відчутно вище. Адже з часом формула ароматів міняється, тому тільки щасливі власники вантажних парфумів можуть користуватися їх колишніми версіями, які були давно зняті з виробництва.

Відрізнити зіпсовані духи не складе особливих труднощів. В першу чергу всередині флакончика з’являється осад. Ну і, зрозуміло, запах такого парфуму стає неприємним. Вінтажна парфумерія іноді втрачає верхні ноти, найчастіше цитрусові. Але в подальшому симфонія аромату розкривається у всій красі.

Як слід правильно зберігати парфуми, щоб довше насолоджуватися його чарівною мелодією. Обирати парфюмерію варто на http://brandcosmetics.ru

1. Світло.

Будь-який парфумер підтвердить, що світло активує в парфумах хімічну реакцію, яка призводить до псування. Тому слід зберігати туалетну воду в темній шафці.

2. Сильна спека і холод, перепади температур.

Завжди зберігайте флакончик щільно закритим, оскільки на повітрі спирт випаровується дуже швидко.

3. Сумка і висувні ящики – не краще місце для зберігання духів, їм життєво необхідний стан спокою.

4. Парфуми краще тримати в темному місці (ні в якому разі не в ванній) при кімнатній температурі і вологості не більше 70%.