Для бердичівських військових спецпризначенців у житомирської фірми за 7 мільйонів придбали системи радіокерування та контролю

Бердичівська військова частина А2772 ССО 24 квітня уклала два Договори щодо постачання  системи радіокерування та телефонного контролю.

Про це йдеться в системі Прозоро.

Шляхом аукціону постачання виграло житомирське ТОВ “Партнер-ВС”.

За 124 шт систем фірмі заплатять 3 млн 565 тис 274 грн(з ПДВ).

За 685 шт – 3 млн 200 тис 791 грн(з ПДВ).

ТОВ “Партнер-ВС” є дочірнім підприємством житомирського ПАТ “Вібросепаратор”. Бенефіціаром обох є Данил Кравцов.

До речі, як писали Наші гроші, раніше основним акціонером заводу було ТОВ “Риф-інвест”, до складу засновників якого входив біглий міністр Микола Присяжнюк (міністр АПК у 2010-2014 роках).

У 2012 році акції «Вібросепаратору» було переведено на ЗАТ «Класичне страхування», власником якого також був Присяжнюк.

Літом 2014 року основним акціонером стало ТОВ «Зерно.Ел». Ця фірма зареєстрована на депутата Житомирської міськради від Партії регіонів Сергія Гречка (голова правління АТ «Електровимірювач»), депутата Коростенської райради Данила Кравцова та Олександра Кравцова, якому належить 80% «Вібросепаратору».

Олександр Кравцов є вихідцем з Єнакієве, у якому уродженець Житомирщини Присяжнюк працював за часів СРСР. Присяжнюк тоді працював головним технологом капітального будівництва виробничого об’єднання «Орджонікідзевугілля». У цей час познайомився з Віктором Януковичем, тоді директором автобази ВО «Орджонікідзевугілля».

Згодом Кравцов очолював правління фірми «Риф» Присяжнюка та був виконавчим директором благодійного фонду Присяжнюка «Від щирого серця». Також Кравцов був заступником голови Житомирської облдержадміністрації, тоді як Присяжнюк був першим заступником губернатора. Окрім цього у 2004-2006 роках Кравцов був заступником міністра промислової політики.

ПАТ «Вібросепаратор» та його дочірні фірми за  роки регіоналів отримали державні підряди на 34,12 млн грн.