Крапельне зрошення

Городники і садівники знають, що врожайність і зростання рослин багато в чому залежать від поливу. Скільки часу і сил часом іде на цю справу. Тільки буває і так, що неправильне зрошення додатково шкодить овочам і фруктам. Вже давно розроблені сучасні системи, які просто необхідно мати на земельних ділянках.

Багато хто чув про таку систему, як крапельне зрошення – вона добре представлена на http://polivaem.com.ua/kapelnoe-oroshenie/. Тільки часом не всі уявляють, що це таке. Така система використовується для теплиць, парників і часом для звичайного городу. Якщо багато хто думає, що це система, яка була зроблена в далекі дев’яності роки в минулому столітті, з важких металевих масивних труб, то вони помиляються. Нове «крапельне зрошення» зовсім інше. Це вже не величезні труби з накладними крапельницями, це дуже прості неважкі системи, де встановлені інтегровані емітери. Сучасні садівники вже давно гідно їх оцінили.

Для їх виготовлення використовуються поліетиленові труби або шланги, фільтри, лічильники для води, фітинги, крапельниці, манометри. Якщо здасться, що все вийде в копієчку, то марно. Такий спосіб поливу зовсім не дорогий. Водні ресурси заощаджуються, немає зайвої витоку води, а якщо використовувати якісні матеріали, то прослужить система дуже довго. Крім того, господареві не треба буде переживати, що земля під овочами буде дуже сухою, або грядки потонуть у воді.

Крапельне зрошення – це сучасна система, над створенням якої попрацювали вчені-біологи, агрономи. Вода буде надходити не в величезному обсязі, а невеликими порціями. Потім вона через невеликі отвори буде проступати крізь труби. Цю системи можна використовувати і для добрив. Треба тільки додати в резервуар з водою трохи спеціальних вітамінів, поживних елементів або добрив. Разом з водою підгодівля буде надходити в невеликій кількості.