Мартиненку світить 12 років

У разі доведення провини фігуранта справи про СхідГЗК, екс-депутата Народного фронту Миколи Мартиненка, йому загрожує від восьми до 12 років в’язниці. Про це з посиланням на інформацію Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомила в Twitter прес-служба НАБУ, пише Ліга.нет.

Директор САП Назар Холодницький зазначив, що затримання екс-нардепа “було спокійним”, додавши, що у справі Мартиненко зібрано “досить” доказів для складання обвинувального акта.

Сьогодні, 21 квітня, в другій половині дня суд обере йому запобіжний захід. Станом на 11:00 в прес-службі Національного антикорупційного бюро не змогли назвати більш точний час початку засідання суду.

У відомстві зазначили, що сторону обвинувачення будуть представляти ті ж прокурори САП, що і у справі відстороненого від обов’язків  Романа Насирова. У НАБУ і САП є два місяці для збору доказової бази для публічного обвинувачення Мартиненко в суді, підкреслила прес-служба бюро.

“Солом’янський райсуд Києва сьогодні, 21 квітня, в другій половині дня обере запобіжний захід у відношенні Миколи Мартиненка. Слідчого суддю … визначить автоматизована система”, – йдеться в повідомленні.

Ввечері 20 квітня 2017 року екс-депутату Народного фронту Миколі Мартиненку вручили повідомлення про підозру, запобіжний захід оберуть сьогодні, 21 квітня. Напередодні його затримали в рамках розслідування кримінальної виробництва за фактом розкрадання коштів ДП СхідГЗК при закупівлі уранового концентрату.

За даними САП, з 2013-го до 2016 року злочинна організація, в яку нібито входив Мартиненко, завдала бюджету збитків на $ 17,28 млн. Пізніше прес-служба НФ розповсюдила відео з заявою екс-нардепа, де він звинувачує НАБУ у фальсифікації справи.