ТЕС, що забезпечує електроенергією житомирян, переведуть на газове вугілля – Насалик

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик анонсував переведення 4-го енергоблоку Трипільської теплової електростанції на роботу на газовому вугіллі у найближчі місяці. 

Про це він повідомив в ході засідання уряду, передає  РБК-Україна

“Можливо, це інсайдерська інформація, ми розробили і готові практично через 3-4 місяці перевести 4-й блок Трипільської ТЕС на газову групу вугілля”, – сказав Насалик. 

Нагадаємо, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України подало на розгляд Кабінету міністрів проект рішення про заборону ввезення вугілля з Росії. Раніше міністр заявив, що імпорт вугілля з Сполучених Штатів Америки повинен повністю покрити потребу України в антрациті. Домовленості про постачання вугілля з США планується досягти до кінця квітня.

Трипільська ТЕС розташована на березі Дніпра, в 45 км на південь від Києва, біля села Трипілля. Після виведення з експлуатації Чорнобильської АЕС, Трипільська ТЕС із встановленою потужністю 1800 МВт є найбільшим енергогенеруючим об’єктом на території Київської області. Теплова станція забезпечує електроенергією споживачів Київської, Житомирської та Черкаської областей.