У Житомирі відбудеться фотовиставка оператора обласного телебачення Валеріана Антоновича

Житомирська регіональна дирекція Національної суспільної телерадіокомпанії України Житомирська обласна організація Національної спілки журналістів України Комісія з питань культури при Житомирській ОДА Фонд фотомистецтва України
представляють ФОТОВИСТАВКУ ВАЛЕРІАНА АНТОНОВИЧА “ОДИН ІЗ ВАС” (до 25 –річчя Житомирського обласного телебачення).

Валеріан Актонович, член Житомирської облорганізації НСЖУ раптово помер у липні 2015 року. Дружина Ірина ініціювала проведення виставки у Житомирі (близько 10-ти років родина мешкала в Києві).

Проект включає більше 70-ти фотографiй різних періодів роботи і творчості автора.

Виставка триватиме з 12 по 30 квітня в телецентрі (Житомир, вул.Театральна,7), другий поверх).

Відкриття о 16.00. 

Відомий фотохудожник, оператор, журналіст-репортер, викладач коледжу Київського Національного університету технологій та дизайну Валерiан Антонович став одним з перших операторів Житомирського телебачення у 1992 році. Разом з колегами записував перші передачі, проводив зйомки інформаційних програм, економічних, соціальних, історико-культурних і мистецьких проектів, телетрансляцій. Відтворював самобутню Житомирщину і Незалежну Україну , зорю якої зустрів ще в легендарній акції «живий ланцюг», символі єдності України (1990р.) 

Пізніше, працюючи оператором в Національній телекомпанії України і фотографом в інформаційних виданнях, щоразу опинявся в епіцентрі важливих подій. У Києві в Національній бібліотеці ім. Вернадського відбувся виставковий старт фотохудожника і репортера, який згодом загострив тематику матеріалів, як того вимагав час і буремні події Майдану. 

Важливим етапом його творчості став волонтерський рух, який знайшов відображення у всеукраїнських виставкових проектах спільно з Товариством Червоного Хреста і акції «Життя заради миру» в рамках загальнонаціональної програми «Людина року». 

На виставці представлені різножанрові фотографії, з них найбільше улюблені автором – репортаж та пейзаж. Зворушує свiт флори i фауни- нагадування людству про екологічну вiдповiдальнiсть. Цікавими є портрети звичайних українців, господарів своєї землі, майстрів і митців, які цінують радість буття. 

На світлинах, що відображають Революцію Гідності 2013-2014рр., героїв об’єднує і загартовує вогонь свободи, вони ж проявляють найкращі риси людяності і самопожертви. Фотографії останнього періоду висвітлюють драматичнi долi бiйцiв АТО, якi вражають силою духу.

У програмі заходу –презентація книги письменника і журналіста Василя Базіва «Армагеддон на Майдані», ілюстрованої світлинами Валеріана Антоновича.

Фотовиставка працюватиме щодня з 10:00 до 18.00 (вихідні –неділя, субота) за адресою : м. Житомир, вул. Театральна, 7.