​У Житомирі відбувся танцювальний фестиваль Полісся DANCE 2017

Без категорії

20 квітня в Житомирському обласному телецентрі відбувся п’ятий щорічний фестиваль сучасного молодіжного танцю «Полісся DANCE». Подія була приурочений Міжнародному дню солідарності молоді та Міжнародному дню танцю, які відзначаються 29 квітня.

Захід розпочали лауреати Всеукраїнського конкурсу сучасного танцю 2015 – гурт «T-Squad». Їхня соціальна постановка стала основним посилом фестивалю, адже головна мета заходу – звернути увагу державних органів, суспільства та ЗМІ на проблем сучасної молоді.

Почесною гостею була головний спеціаліст з питань молоді та спорту Житомирської ОДА – Гуменна Людмила Миколаївна, адже саме Управління з питань сім’ї, молоді та спорту є одним з організаторів даної події.

На фестивалі у трьох вікових категоріях мірялися своїми танцювальними вміннями команди з Житомира, Києва, Коростишева, Малина та багатьох інших міст.

Своїм позитивом заряджали наймолодші – у першій віковій категорії змагалися такі три команди: «Jazz Fankers», «New style», «Frank Frang». Неабиякий талант у середній категорії показала команда «FDE» з Малина. У старшій віковій категорії свої вміння продемонстрували «Lady dаnсe» та інші колективи.

Справжньою родзинкою фестивалю був соціальний танець не лише колективу «T-Squad», а й «Street children». Їхні постановки мають глибокий зміст і змушують молодь задуматися над своїм майбутнім.

Окрім танцювальних колективів на захід були запрошені і молоді співаки, які виконували різноманітні сучасні естрадні пісні. Серед них: лауреати конкурсів пісень – Юлія Нагорна та Анна Ковальська, учасник «Х-фактору» – Антон Лукашик та інші. Спеціальним гостем була група «KRISTI».

У рамках фестивалю діяв соціальний ярмарок, на якому були представлені різноманітні речі ручної роботи. Кожне бажаючий міг взяти участь у безпрограшній лотереї і отримати приз за досить таки символічну ціну. Головна мета ярмарки – популяризація серед молоді здорового способу життя.

Аліна Гаркава