В Овручі вшанували ліквідаторів і дітей, які захворіли внаслідок аварії на ЧАЕС

До дня 31-х рокових аварій на ЧАЕС в Овручі в парку Чорнобиля вшанували ліквідаторів, як ціною здоров’я і життя зупинили розповсюдження радіації.

Районна влада, депутати обласної ради, міська влада Овруча та Союз ветеранів ліквідації чорнобильської катастрофи в Овруцькому районі підготували і провели поминальну акцію.

Під час заходу медалями та подяками нагородили ліквідаторів.

До організації урочистостей долучилися: голова Овруцької держадміністрації Юрій Дивінський, голова Овруцької районної ради Віталій Китиця, перший заступник голови Овруцькоъ РДА Володимир Гришковець, міський голова Овруча Іван Коруд, народний депутат Юрій Павленко, голова ради Союзу ветеранів ліквідації чорнобильської катастрофи в Овруцькому районі Віталій Юшкевич, депутати обласної ради Ігор Рибинський, Сергій Ковердун, Олександр Павлушенко, Наталія Рибак, Микола Луцюк, благодійний фонд Олени Тіщенко.

Після завершення поминальної акції чорнобильців пригостили кашею з польової кухні.

Після цього у районному будинку культури для дітей з особливими потребами відбувся концерт “Подаруй дитині радість” за участю ЖОБФ “Берегиня Полісся”. Ведучою свята стала улюблена серед дітей Житомирщини – Ксенія Крук, відома своєю дитячою програмою “В гостях у Ксені”.

Діти Овруча виступили на сцені і продемонстрували свої співочі та танцювальні таланти.

Ольга Маньковська привезла з собою собаку породи Голден-Ретрівер, яка допомагає у лікування дітей з нервовими та психічними захворюваннями. Також Ольга Маньковська продемонструвала овручанам фільм про цілющі властивості іпотерапії – лікування верховою їздою на спеціально підготовлених конях.

Віталій Юшкевич нагородив подяками залучених до організації цього заходу людей та за дорученням Президента Союзу Ветеранів Сергія Гітуляра за активну громадську позицію, гуманність, милосердя, сердечне відношення до людей, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи Орденом “За гуманність та милосердя” нагородив голову Овруцької РДА Юрія Дивінського.

Завершив свято солодкий стіл для дітей з особливими потребами з подарунками від благодійників.