В Житомирській ОДА оприлюднили загальний план заходів з відзначення Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом

В Житомирській ОДА оприлюднили загальний план заходів з відзначення Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Про це йдеться в розпорядженні голови ОДА за 20 квітня.

Конкретного почасового плану поки немає. Зазначено загальні дії на конкретні дати різних органів влади.

Загалом план не відрізняється від минулорічних.

1. Провести 8 та 9 травня 2017 року у м. Житомирі, районних центрах, центрах об’єднаних територіальних громад, інших населених пунктах області меморіальні, урочисті та культурно-мистецькі заходи за участю представників органів виконавчої влади, громадських об’єднань, учасників антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, представників волонтерського руху, духовенства, молоді.

Управління культури облдержадміністрації, райдержадміністрації, міськвиконкоми (за згодою), об’єднані територіальні громади (за згодою) 8 та 9 травня 2017 року.

2. Організувати та провести військово-патріотичні та інші тематичні заходи у навчальних закладах та військових частинах за участю ветеранів війни, борців за незалежність України у ХХ столітті, учасників антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, присвячені Дню пам’яті та примирення і 72-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Управління освіти і науки облдержадміністрації, управління культури облдержадміністрації, райдержадміністрації, міськвиконкоми (за згодою), об’єднані територіальні громади (за згодою) 05-12 травня 2017 року.

3. Забезпечити безпеку і порядок під час проведення масових заходів із відзначення Дня пам’яті та примирення і 72-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Головне управління Національної поліції в Житомирській області (за згодою), райдержадміністрації,

2 міськвиконкоми (за згодою), об’єднані територіальні громади (за згодою) травень 2017 року

4. Звернутися до релігійних організацій із пропозицією провести 8, 9 травня 2017 року панахиди за загиблими у Другій світовій війні та молебні за захисників Вітчизни.

Управління культури облдержадміністрації, райдержадміністрації, міськвиконкоми (за згодою), об’єднані територіальні громади (за згодою) до 08 травня 2017 року

5. Ужити заходів щодо поліпшення соціального захисту ветеранів війни, учасників українського визвольного руху часів Другої світової війни, жертв нацистських переслідувань, сімей загиблих (померлих) воїнів, забезпечення надання їм необхідної медичної допомоги та матеріальної підтримки.

Департамент праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, управління охорони здоров’я облдержадміністрації, райдержадміністрації, міськвиконкоми (за згодою) травень 2017 року.

6. Забезпечити відвідання представниками органів виконавчої влади ветеранів війни, учасників українського визвольного руху, які перебувають на лікуванні у медичних закладах та у закладах соціального захисту населення.

Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, управління охорони здоров’я облдержадміністрації, департамент праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, райдержадміністрації, міськвиконкоми (за згодою), об’єднані територіальні громади (за згодою) травень 2017 року

7. Упорядкувати меморіали, пам’ятники, військові поховання жертв Другої світової війни. Департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово- комунального господарства облдержадміністрації, управління культури облдержадміністрації, райдержадміністрації, міськвиконкоми (за згодою), об’єднані територіальні громади (за згодою) травень 2017 року

8. Сприяти громадським об’єднанням ветеранів у здійснені статутної діяльності, пов’язаної із відзначенням Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, управління культури облдержадміністрації, райдержадміністрації, міськвиконкоми (за згодою), об’єднані територіальні громади (за згодою) травень 2017 року

9. Забезпечити належне медичне та санітарно-епідеміологічне супроводження заходів з відзначення Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Управління охорони здоров’я облдержадміністрації, райдержадміністрації, міськвиконкоми (за згодою), об’єднані територіальні громади (за згодою) травень 2017 року

10. Ужити заходи із висвітлення засобами масової інформації питань, пов’язаних із життям ветеранів війни, учасників українського визвольного руху часів Другої світової війни, жертв нацистських переслідувань.

Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, райдержадміністрації, міськвиконкоми (за згодою), об’єднані територіальні громади (за згодою) травень 2017 року