Сто днів Трампа

Адміністрація президента США опублікувала список досягнень Дональда Трампа за перші 100 днів його перебування на посаді глави держави

Прес-служба Білого дому опублікувала матеріал під назвою “100 днів безпеки і захищеності президента Трампа”, пише Тиждень.

Зокрема, однією із заслуг Трампа на посту президента США вказується “подальша ізоляція” Росії і Сирії в ООН, завдяки “успішній дипломатії” з головою Китаю Сі Цзіньпіном.

Ще одним досягненням Трампа є введення нових санкцій проти Сирії за використання хімічної зброї проти мирного населення, а також санкції проти Ірану за порушення міжнародної угоди, яка обмежує його програми з випробування балістичних ракет.

“Президент Трамп протистояв країнам, які погрожували нашій національній безпеці після багатьох років невдалої дипломатії”, – зазначили в Білому домі.

Також наголошується, що Трамп “направив світу сигнал”, завдавши авіаудару по авіабазі в Сирії, після хімічної атаки режиму Башара Асада в провінції Ідліб.

Крім того, зазначають у Білому домі, Трамп працює над тим, щоб “ізолювати Північну Корею”.

Також заслугами Трампа назвали відновлення і розширення можливостей збройних сил та різке скорочення нелегальної імміграції.

За даними Білого дому, протягом ста днів Трамп провів 70 телефонних розмов з 38 світовими лідерами, а з 17 з них – двосторонні зустрічі.

Раніше повідомлялося, що Дональд Трамп був змушений відмовитися від планів закласти в бюджет на поточний рік фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою.