Види будівельних лісів

Існує 4 основних типи будівельних лісів, а саме рамні, клинові, хомутові, штирові. Основні конструктивні відмінності полягають в способі з’єднання окремих елементів будівельних лісів між собою.

Рамні ліса

Рамні будівельні ліси не надто відрізняються від інших типів лісів, за рахунок готових зварних рам (інші типи будівельних лісів збираються з окремих елементів), в наслідок чого досягається мала вага конструкції. Саме тому рамні ліса дуже часто називають полегшеними. Подивитись і притбати їх можна на http://lesaservice.com.ua/.

Штирові ліса

Штирові будівельні ліси отримали свою назву завдяки способу з’єднання окремих елементів між собою за допомогою навареними штирями. Нарівні з рамними лісами вони досить зручні в збірці, завдяки швидкому з’єднанню окремих елементів між собою. З відмінностей слід відзначити велику свободу при збірці конструкції, завдяки поперечок різних розмірів можна створювати більші робочі площадки. 

Клинові ліси

Клинові будівельні ліси найбільш вигідні у співвідношенні міцність і універсальність до ціни. Відчутним мінусом є більший час необхідний для збірки конструкції, в наслідок клинового з’єднання вертикальних стійок з іншими елементами. Але цей недолік компенсується можливістю складання конструкції практично будь-якої необхідної форми. Фланці наварені на вертикальні стійки дозволяють вести збірку в восьми напрямках. Для клинових лісів виготовляються консолі, які являють собою внесений каркас, за допомогою якого можна істотно збільшити розмір робочого майданчика в необхідному місці, а при наявності невеликої виїмки в фасаді наблизити майданчик до стіни.

Хомутові лісу

Хомутові риштування найбільш трудомісткі при складанні, оскільки кожне з’єднання вертикальних стійок з поперечними, горизонтальними і діагональними зв’язками проводиться за допомогою спеціальних хомутів, які необхідно закручувати гайковим ключем. Необхідність у великій кількості хомутів дуже сильно позначається на вартості, –  хомутові ліси найбільш дорогі.