Ощадбанк виграв суд проти російського Сбербанку

Ощадбанк виграв суд проти російського Сбербанку та домігся заборони останньому використовувати позначення «Сбербанк» на території України.

Про це повідомляє прес-служба Ощадбанку.

«18 квітня 2017 року Господарський суд Києва виніс рішення, згідно з яким було визнано недійсними десять торгівельних марок Сбербанку, позбавлено останнього доменного імені sberbank.ua та задоволено вимогу про заборону використовувати торговельну марку «СБЕРБАНК», – йдеться у повідомленні.

«Ми відстояли законні інтереси Ощадбанку, а з ними й інтереси мільйонів українців, аби вони не були введені в оману. Адже торговельна марка «СБЕРБАНК» належить виключно Державному ощадному банку України. Нам вдалось чітко обґрунтувати свою правову позицію, надати переконливі письмові докази суду та аргументувати значні недоліки доказів та позиції опонентів», – прокоментував рішення голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

15 січня 2016 року року вони подали позов до Господарського суду Києва проти Сбербанка з метою заборонити використання знаку для товарів і послуг під вказаним найменуванням, яке раніше зареєстрував Ощадбанк. У свою чергу, Ощадбанк ініціював судовий процес проти Сбербанка про визнання свідоцтва на знак недійсним.

10 серпня в суді свідчення Ощадбанку на знак для товарів і послуг «Сбербанк» визнали недійсним. В українському банку відзначають, що це рішення ще не вступило в силу.

16 серпня 2016 року Ощадбанк заявив про намір оскаржити рішення суду, яким скасовано його право на використання торговельної марки «Сбербанк» на території України.

7 квітня 2017 року повідомлялось, що російський Сбербанк офіційно залишає український ринок.