Дах з металочерепиці

Останнім часом особливою популярністю при будівельних роботах стала користуватися металочерепиця. Її переваги – досить невисока ціна, нескладний монтаж, величезний асортимент типорозмірів і колірної гами, а також велика різноманітність варіантів захисного покриття. Все це дозволяє зробити дах вашої споруди надійним, довговічним і красивим.

Металочерепиця – матеріал не новий, він досить давно застосовується будівельниками, але, все ж, знати деякі його тонкощі і нюанси не завадить. Bud.Kharkov – металлочерепица Харьков цена.

Металочерепиця виготовляється зі сталі різної товщини, в межах 0,35-0,85 мм. Така товщина обумовлена тим, що в процесі перевезення, збирання і подальшої експлуатації металочерепиця відчуває певні навантаження.

Проте, вважати, що чим сталь товща, тим краще – помилково, так як металочерепицю великої товщини можна вважати скоріше елементом конструкції, ніж покрівлею. 

Виготовляють металочерепицю зі сталі з високим вмістом цинку. Тривалість служби покрівлі з металочерепиці залежить не тільки від виду покриття листа, але і від якості сталі. 

 Полімерне покриття, яке наноситься на черепицю, буває наступних видів: поліуретан, поліестер і пластизол. Кожне з покриттів має певні якості. Наприклад, поліуретанове покриття набагато збільшує термін служби даху, але, найбільшою популярністю користується металочерепиця з покриттям з поліестеру. Цей матеріал володіє декількома перевагами – невисокою ціною, відмінними антикорозійними характеристиками, стійкістю до ультрафіолетових променів. Але є у нього і істотний недолік – покриття дуже лекго поламати і монтувати його треба дуже акуратно. Пластізол ж, навпаки – матеріал дуже міцний, складно подряпати, на нього без побоювання можна класти сходи. Але і коштує він набагато дорожче.