США виділить Україні 560 мільйонів доларів на зміцнення оборони та безпеки

Без категорії

У консолідованому законі про бюджетні асигнування на 2017 рік, який був наданий в Конгрес США, прописана фінансова допомога Україні в розмірі не менше $560 млн. Про це пишуть Аbcnews, з посиланням на посольство України в США.

“У Конгресі США представлений консолідований закон про бюджетні асигнування на 2017 рік, згідно з якими на програми допомоги Україні планується виділити не менше $560 млн”, – говориться в повідомленні прес-служби посольства на сторінці в Facebook.

“Зокрема, на військову допомогу і політику безпеки України до кінця бюджетного року (до 1 жовтня) США планує виділити не менше $238 млн”, – відзначається в повідомленні.

Без урахування кредитних гарантій, які в цьому році поки не розглядаються (в минулому році в бюджет закладалися під ці цілі $275 млн), асигнування на інші програми допомоги планується навіть збільшити (на $27 млн, у порівнянні з 2016 р).

У посольстві зазначили, що виділені кошти на зміцнення оборони і безпеки можливостей України є лише частиною від загальної суми $350 млн, яка може бути використана в повному обсязі після 1 жовтня 2017 року.

Наступним етапом вступу в силу консолідованого закону стане його прийняття Сенатом і Палатою представників, яке повинне відбутися до 5 травня 2017 р, і потвм буде підписане президентом США.