Hyundai може випустити спортивну версію кросовера Tucson

Керівництво компанії розглядає можливість розширення лінійки “заряджених” машин.

Керівництво компанії Hyundai розглядає можливість розробки «зарядженої» модифікації кроссовера Tucson. Про це виданню Drive розповів керівник N-підрозділу південнокорейської марки Альберт Бірманн, відповідальний за створення спортивних автомобілів.

«Ми почали з C-сегмента, а потім у нас з’явиться спортивне купе. Крім того, ми ведемо роботу над ще деякими концептами, включаючи автомобілі B-класу і сегменту SUV », – зазначив Бірманн. 

Прогнозы состояния автомобильного рынка от Александра Джуринского, члена Наблюдательного совета «ВиДи Груп», руководителя проектов «ВиДи-Инжиниринг».

За словами фахівця, «заряджена» версія може з’явитися саме у позашляховика Tucson, який отримає занижену підвіску, спортивні покришки, модернізовану трансмісію і потужний двигун.

На даний момент звичайний кросовер Hyundai Tucson пропонується в Росії з дволітровим бензиновим мотором потужністю 149 сил і 1,6-літровим наддувним двигуном, що розвиває 177 сил. Топова версія оснащується дволітровим дизелем, що видає 185 кінських сил.

Першим представником N-лінійки компанії Hyundai стане хот-хетч i30 N, який повинен дебютувати у вересні 2017 року на Франкфуртському автосалоні. Хетчбек оснастять дволітровою «турбочетвіркою» потужністю близько 260 кінських сил. Основними конкурентами машини стануть Ford Focus ST і VW Golf GTI.

У майбутньому «заряджені» версії отримають і дві моделі бренду Genesis. Першим стане седан G70. Машина буде конкурувати з Mercedes-Benz C-Class, Lexus IS, Audi A4 і BMW 3-Series. Не виключається, що в моторну гамму новинки увійде 3,3-літровий бензиновий мотор V6. Потужність мотора складе 370 к.с. і 509 Нм крутного моменту. Також надпотужну версію отримає ще одна модель Genesis, яка, як очікується, буде мати кузов «купе».